Syltet torsk

Syltet torsk

4 stk. torsk uden skind og ben a 100 g pr. stk.

1 dl hvidvin

1 dl olivenolie eller lignende

saften af 1 citron og 2 appelsiner

3 fed hvidløg

1 skalotteløg

2 stilke blegselleri

nogle kviste frisk timian

Ingredienser til rødbedetatar

2 rødbeder

sennep

hakket persille

akaciehonning

høvlet peberrod

æbleeddike eller lignende

Torsken:

Torskestykkerne lægges i et ildfast fad og krydres med salt og peber og overhældes med hvidvin. Dækkes med folie og bages i en forvarmet ovn i ca. 6-8 min. ved 160 grader, eller til de er næsten færdige. Olivenolie og saften fra citron og appelsin koges op med finthakket hvidløg (2 fed), skalotteløg og blegselleri i tynde strimler samt timiankvistene. Lagen hældes over torsken, mens den er varm. Stilles på køl et par timer.

Rødbedetatar:

Rødbederne skrælles og rives fint, vendes sammen med hakket hvidløg, hakket persille, sennep, honning, eddike og peberrod efter smag og behag. Vær opmærksom på, at den godt kan blive lidt stærk. Trækker en times tid og afdryppes.image

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *