Torsk i fad

Du skal bruge:
4 personer

500-600 g torskefilet
15 g smør
3 spsk hvedemel
5 dl letmælk
1-2 spsk fiskesennep el. Maille grovkornet sennep
salt og peber
evt. hvidvinseddike

Tilbehør:
sprød bacon
hårdkogte æg
syltede rødbeder
revet peberrod
små kogte kartofler

Sådan gør du
Skær torskefileterne i 6 cm brede stykker, og læg dem i et ovnfast fad smurt med lidt olie.
Krydr fisken med salt og friskkværnet peber, og damp den i ovnen i ca. 10 minutter ved 200 grader.
Pisk smør, mel og mælk sammen i en tykbundet gryde under opvarmning.
Kog saucen igennem, og smag til med sennep, salt og evt. lidt hvidvinseddike.

Servér den dampede torsk med sprød bacon, æg i både, rødbeder i tern, revet peberrod, kogte kartofler og sennepssauce.

Stenbiderrogn

image

Et varsel om forår er stenbiderrogn hos fiskehandleren.

Her følger en nem opskrift……

Stenbiderrogn – renset, blandes med finthakket rødløg og purløg. Heri røres lidt god olie fx rapsolie.
Rygeost fx Løgismose røres med piskefløde og hakket purløg.
Rugbrød ristes på panden og knuses fint.

Anrettes i glas således. I bunden det ristede rugbrød ovenpå et lag rygeost og øverst stenbiderrognen.

Du kan også stege hele skiver rugbrød på en god varm pande med en god olie. Brødet afkøles! Herpå lægges den rørte rygeost og ovenpå stenbiderrognen.

Pinot gris er en super ledsager.